– Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaže koja vuče korene iz Kolumbije. Zasnovana je na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta, što terapiju čini 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Oklagije kojima se izvode masaže su od prirodnog materijala. Masaže se preporučuju za opuštanje uma i tela, razbijanje celulita, sagorevanje masti, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, poboljšanje cirkulacije i ubrzavanje metabolizma.

Ukoliko se masaža radi nestručno dolazi do podliva i jakog bola jer se povređuje tkivo i tada nema rezultata(ovaj vid masaze treba da prija!). Ukoliko se masaža radi brzim i jačim pritiscima, takođe se neće dobijati bolji efekat, samo će se terapeut brže umarati.

Sertifikat Maderoterapija Nataša Mihajlović

– Maderoterapija ima veliku prednost u odnosu na ručnu anticelulit masažu, jer je lakša za rad, a i rezultati su bolji i uočljiviji. Treba samo napomenuti da su 2. i 3. tretman malo bolniji što je i normalno jer se celulit odvaja od mišića. Na 4. tretmanu klijenti uživaju, uz prisustvo bola koji se javlja u vidu „upale mišića“. U toku maderoterapije, kao i nakon nje, treba se pridržavati određenih pravila kako bi rezultati bili efikasniji. Potrebno je uzimati  2 do 3 litra vode dnevno. Ishrana se treba korigovati: izbaciti iz ishrane slatke i gazirane napitke, grickalice i slatkiše.

KAKO MADEROTERAPIJA DELUJE NA VAŠ ORGANIZAM?

– Masaža na celulit deluje tako što podstiče cirkulaciju, rad limfe, otklanja se višak tečnosti iz organizma i razbijaju se masne ćelije. Oslobađa od stresa i napetosti. Na 4. tretmanu se već vidi razlika u obimu, što klijenti najbolje primete po svojoj garderobi. Ovom vrstom terapija (masaža) možemo smanjiti obim stomaka, nogu, ruku i podići i učvrstiti glutealni predeo.

 

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

Instagram: maderoterapijamihajlovic

KADA SE MASAŽA NE SME RADITI?

– Masaža se NE radi u sledećim slučajevima:

  • kod povecane telesne temperature,
  • kod gnojnih procesa i promena na koži,
  • kod svih opekotina na koži,
  • dijareje,
  • upaljenih i jako izraženih vena.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

– Potrebno je uraditi minimum 8 tretmana da bi se postigao željeni efekat(optimalno je 10 masaža) ali i mnogo toga zavisi od količine celulita i masnih naslaga, kao i od metabolizma samog organizma, jer će se kod nekih sporije a kod nekih brže postići željeni efekat.
– Najbolje je odraditi masažu (terapiju) između dva menstrualna ciklusa(ukoliko se radi za vreme ciklusa, obavezno treba preskočiti 2. i 3. dan ciklusa, zbog pojačanog krvarenja).
– Preporuka: najbolje rezultate daje u kombinaciji sa Vacuum 65 body tretmanom!