– U našem “Fizio Centru Mihajlović” dostupne su Vam sledeće vrste masaža: RELAKS masaža, TERAPEUTSKA masaža, SPORTSKA masaža, anticelulit programi- MADEROTERAPIJA i VACUUM 65 BODY, MANUELNI TRETMANI za lumbalni i cervikalni sindrom, kao i nove vrste masaža: SHIATSU masaža glave i vrata, REFLEKSOLOGIJA stopala, CANNABIS* masaža celog tela, MEDITERRANEO* masaža celog tela, PATCHOULI & ORANGE* masaža celog tela, TIRAMISU* masaža celog tela.

  • RELAKS masaža- je najčešće primenjivana vrsta masaže. Terapeut, uz pomoć ulja ili losiona za masažu, masira površinske spojeve mišića dugim glatkim i kružnim pokretima. Ova vrsta masaže je nežna i opuštajuća i savetuje se osobama koje prvi put idu na masažu. Striktno se koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža traje 50 minuta, parcijalna 20 minuta.
  • TERAPEUTSKA masaža-  ima za cilj da proizvede određene terapijske efekte i benefite. Terapeutska masaža je obično umerenog intenziteta. Pritisak je nešto između relaks i sportske masaže. U nekim slučajevima terapeutska masaža je preporučena od strane lekara i može biti sastavni deo planirane terapije. Vreme trajanja je 50 minuta za celo telo, 20 minuta za parcijalnu masažu.
  • SPORTSKA masaža- je namenjena sportistima i osobama koje se aktivno bave sportom, jer joj osnovna funkcija nije opuštanje, već sprečavanje povreda i povećanje sportskih mogućnosti. Koristi se kombinacija više tehnika, a pokreti su brži i intezivniji od relaks masaže. Najviše su orijentisani na istezanje mišića što povećava njihovu elastičnost. Masaža traje 50 minuta, parcijalna 20 minuta.
  • SHIATSU masaža glave i vrata- Šiatsu lat. Shiatsu je japanska metoda masaže koja ima izvore u tradicionalnoj kineskoj masaži, akupunkturi i hiljadugodišnjoj orijentalnoj medicini. Reč shiatsu u prevodu znači SHI-palac i ATSU-pritisak. Dakle ova masaža polazi od pritiska na telo palčevima. Izuzetno je delotvorna kod glavobolja različitog etiološkog porekla, a pored toga ovaj tretman pomaže i kod pospanosti, nervoze, mamurluka i pozitivno deluje na tonus mišića lica i osveženje kože. Trajanja je 20 minuta.
  • REFLEKSOLOGIJA stopala- kod ove vrste masaže se pritiskaju određene tačke kojima se stimuliše rad određenih unutrašnjih organa. Vrlo je opuštajuća i povoljno deluje na stres, poremećaje u varenju, hormonsku ravnotežu, nesanicu, bolove u leđima, PMS, lošu cirkulaciju.. Traje 10 minuta, i koristi se kao uvod/dodatak kod ostalih vrsta masaža celog tela.
  • CANNABIS* masaža-  konoplja ili KANABIS se smatra prvom biljkom koju je čovek zasadio, a već hiljadama godina je poznat njen pozitivan učinak na telo i kožu. Konopljino ulje zbog svog specifičnog sastava i visoke koncentracije prirodnih antioksidansa, nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih značajnih sastojaka ima izrazito povoljan učinak na zdravlje ljudi. Kod nanošenja na telo u sklopu masaže, ulje konoplje ima izuzetno blagotvorni učinak na kožu i kosu. Ovo dragoceno ulje neguje kožu spolja ali, izuzetno je važno i dejstvo na sam organizam, jer prodire i u sam krvotok. Obnavlja ćelije i deluje regenerativno. Traje 50 minuta.

  • MEDITERRANEO* masaža- kombinacija aromatičnih ulja u masažnoj kremi MEDITERANNEO podiže um daje, snagu, dok lagano hidrira telo i ublažava napetost mišića. Bogate formulacije koja obiluje biljnim i aromatičnim uljima, nahraniće kožu i učiniti je elastičnom, mekom i mirisnom. Mirisi Mediterana, lavande, bora, čempresa, žalfije, ruzmarina – podsetiće Vas na lepotu života i vratiti energiju, pomoći da se opustite, uspostavite psiho-fizički balans, regenerišete DUŠU, TELO i UM. Ova masaža traje 50 minuta.
  • PATCHOULI & ORANGE* masaža- eterično ulje pačulija je egzotičnog i drvenog mirisa, poreklom iz Indije. U drevnim vremenima, kada su sveštenici i vračevi bili istovremeno lekari i psihoterapeuti, mirisi su smatrani lekom. Pačuli se u tradicionalnoj medicini naroda Dalekog Istoka i danas koristi za otklanjanje napetosti i depresije. Regeneriše tkiva i jača odbrambene sposobnosti organizma. Kombinacija aromatičnih ulja POMORANDŽE I PAČULIJA dobar je antiseptik i pomaže u regeneraciji tkiva. Izezetno neguje i hrani kožu. Ubrzava cirkulaciju i sprečava zadržavanje vode u organizmu. Vodi na put duboke relaksacije… Ova vrsta masaže traje 50 minuta.
  • TIRAMISU* masaža- Nijedna druga aroma, osim kafe, ne stimuliše toliko pozitivno. Brojne studije su pokazale da već samo mirisanje kafe ublažava stres, aktivira osećaj zadovoljstva i podstiče srećne misli. Krema za masažu TIRAMISU lagano hidrira telo i ublažava napetost mišića. Hrani kožu i čini je elastičnom, baršunastom i mirišljavom. Sam miris ove masažne kreme podseća na trenutke topline, sreće i zadovoljstva. Pripadnosti dragim prijateljima i gostima… Stvara prijatne misli, kao kad pijete vaš omiljeni napitak, kafu ili uživate u kafenoj poslastici Tiramisu. Trajanja je 50 minuta.

Masaže sa zvezdicom(*) u svom nazivu rade se sa novim, prirodnim preparatima iz „Wellness Academy Pedja Filipović“ kolekcije. Pored blagotvornog efekta masaža na ceo organizam, ovi preparati ce učiniti  da i vaša koža dobije potrebnu negu.